Recreanten

De Dijlevallei heeft op vier dagen van de week een ruim en aantrekkelijk aanbod voor recreatieve badmintonspelers. Op dinsdag (van 21u tot 23u vrij spel) en donderdag (van 19u30 tot 21u training en aansluitend tot 21u30 vrij spel) kunnen zij in de sportzaal van het Heilig Hart in Heverlee terecht. Op vrijdag (van 19u tot 21u) en zaterdag (van 16u tot 20u) spelen ze samen met de competitiespelers en de jeugdspelers in het sportcomplex van Kessel-Lo. Recreanten zijn er van alle niveaus en een partner moet je niet meebrengen, want iedereen speelt met elkaar. En als je wat meer ambitie hebt, biedt de Dijlevallei als grootste competitieclub van Vlaanderen alle kansen om door te groeien.

Voor al uw vragen kan u steeds terecht bij onze recreantenverantwoordelijke, Yve Vuylsteke of recreanten@dijlevallei.be.

Wil je je inschrijven dan vind je alle info hier.

Recreatief badminton?

Ben je beginnend badmintonspeler of een speler met al wel enige ervaring? Zoek je een club waar je je gezond en vriendschappelijk kan bewegen? Doe je het enkel voor de fun of wil je speltechnieken leren of verbeteren? Dan is de Dijlevallei voor jou de geknipte club!
Elke dinsdagavond ontmoeten recreatieve spelers elkaar in Heverlee voor vrij spel. Je vindt er alle niveaus, van beginnelingen tot gevorderde spelers. Je hoeft enkel je racket mee te brengen. Wij zorgen niet alleen voor de pluimpjes en de netten, zelfs een partner staat voor jou klaar!
Wil je leren hoe je zonder veel kracht toch ver kan slaan, hoe je met een onverwachte opslag je tegenspeler kan verschalken, of hoe je op een veld met twee het spel verdeelt zonder elkaar voor de voeten te lopen, dan ben je (ook) welkom op donderdagavond in Heverlee. Een ervaren trainer is graag bereid om je nieuwe technieken aan te leren en je fouten te verbeteren. Als één van de grootste competitieclubs van het land, staan we garant voor deskundigheid. En voor spelers met ambitie zijn deze trainingen de ideale opstap naar competitief badminton.
Op vrijdagavond en zaterdagnamiddag is er in Kessel-lo nog bijkomende mogelijkheid tot vrij spel. Dan spelen recreanten, competitiespelers en jeugdspelers op hetzelfde moment. Heb je durf of talent, dan kan je er een competitiespeler uitdagen. Maar daarnaast blijft er natuurlijk de ruimte voor vriendschappelijk spel op alle niveaus.
Voor wie graag in ploegverband speelt en zich eens wil meten met recreanten van andere clubs, is er de recreantencompetitie. Dit is een competitie waarin ploegen van spelers zonder klassement tegen elkaar uitkomen. In een reeks van ontmoetingen (thuis en uit) neem je het samen met je clubgenoten op tegen recreantenploegen van andere Vlaams-Brabantse badmintonclubs. Een ontmoeting bestaat telkens uit vier matchen enkel- en vier matchen dubbelspel. Achteraf volgt een gezellige babbel met je tegenstanders bij een glaasje.
Elk jaar rond 1 mei ben je als recreant samen met de competitie- en jeugdspelers ook welkom op het clubtornooi. Dit is een dag waarop alle clubleden in een groot vriendschappelijk tornooi met en tegen elkaar spelen. Heel veel fun verzekerd! En afgesloten met een grootse BBQ.
Ook naast het veld organiseert de club allerlei activiteiten. Jaarlijks is er de spaghettidag en de quiz. De kaas- en wijnavond en de Dijlevallei-fuif wisselen elkaar elk jaar af. En heb je zin om een handje te helpen, dan ben je meer dan welkom! Je merkt het al, De Dijlevallei is meer dan een sportclub, het is een club waar je vrienden maakt en ontmoet!

Wil je je inschrijven dan vind je alle info hier.