Ontmoeting

Verslag

Dijlevallei 3G kampioen!

’t Is gebeurd! Op de voorlaatste speeldag van de competitie in 2de liga B is onze derde gemengde ploeg erin geslaagd de titel binnen te rijven na een rechtstreeks duel tegen concurrent Neerpelt. De confrontatie van vrijdagavond beslechtte het pleit na een ware nek-aan-nekrace. Ondanks onze uitstekende resultaten blonk ook de Limburgse keurploeg uit in regelmaat: zij lieten enkel in de heenwedstrijd tegen ons punten liggen en konden dus mits een overwinning over ons heen wippen (wij leden immers een keer puntenverlies op verplaatsing in de Nekker).
Een allesbeslissende ontmoeting aldus! Hier bewees ons team dat ze de toch wel behoorlijk aanwezige druk behoorlijk konden managen… Er werd meteen in de zesde versnelling geschakeld tijdens de dubbels, die beiden op overtuigende manier werden gewonnen door de geoliede tandem Valerie-Kristien en het dit seizoen ongeslagen combo Josse-LG!

Vervolgens slaagden zowel de licht geblesseerde Kristien als een uitermate regelmatig spelende Yanna voor het ontzettend belangrijke 4de punt! De kers werd door een van vertrouwen blakende Ruben op de spreekwoordelijke taart gezet na een mooie comeback in zijn enkel. De overwinning bleek dus, evenals de titel, een feit! Vreugdedansjes en high fives werden ten berde gebracht en de stress viel van onze schouders.

Dat Josse na een sterke match (hij pakte een set!) nog in het zand beet tegen een ontketende Testelmans en dat de beide gemengde dubbels vervolgens ook verloren gingen, bleken uiteindelijk niet meer dan enkel voetnoten. De warme choco’s in Downtown Neerpelt bleken meer dan verdiend en het feest werd afgesloten in een behoorlijk louche pitabar op de steenweg in Houthalen (ik at -true story- een kapsalon mix, voor de geïnteresseerden)

De focus was gedurende het hele seizoen ongezien. Van competitieverantwoordelijke Tom kregen we de niet mis te verstane opdracht te promoveren naar 1ste liga en dat is ook exact wat we gedaan hebben. De voldoening kon dus moeilijk groter zijn! Ik voelde me dan ook onwaarschijnlijk gepriviligeerd om kapitein te mogen zijn van deze ijzersterke en oergezellige ploeg… Een enorm dankwoord is dus op zijn plaats aan mijn makkers van 3G. Uw kapitein ziet jullie graag!

Capt. LG

Log in om een uitwisselingsformulier te maken...