Ontmoeting

Verslag

Wanneer de troon de zetel onttroont

Met bescheiden verwachtingen trok onze delegatie deze zondag naar het gedekte schoor te Rumst. Vooraan in het peloton fluit de wind het luidst en dus was onze opdracht duidelijk, twee dikke punten meenemen naar de kesselse thuisbasis om alles wat volgt achter ons te laten. Meer dan een woord had het team niet nodig en na een singuliere blackout van ons droomkoppel stonden er 6 gewonnen treffers achter onze naam en pasten de 2 puntjes netjes in de achterzak.

Vol plezier en guitigheid werd ook de derde helft uitgesponnen en wanneer we de thuisploeg zagen doorgaan, besloot Wallie nog een rondje te trakteren zodat we nietsvermoedend de zondagavond afsloten. Want slechts op enkele kilometer ervandaan voltrok zich de verrassing van het seizoen en ging onze grote concurrent de boot in tegen één van de laagst geklasseerde. Veel wiskundig vernuft hadden ze niet nodig om te beseffen dat ze ons met die misstap tot kampioenen kroonden.

Dus laat varen de behoedzaamheid, grijp die megafoon en verkondig het gezegende woord! Op nog een ontmoeting voor het eind is mathematisch duidelijk dat ik speel in een ploeg van grootmeesters, een ploeg van kenners in het vak, toppers en spetters op het veld, in de kleedkamers en ver daarbuiten. Hoe vieren deze oorkonde, dit hoogste schavot? Traktaties, ja natuurlijk. Festiviteiten, evident. Muziek, muzes, gerstennat en tierlantijnen, ze kunnen, mogen en zullen niet ontbreken.

Maar vooreerst wil ik loven datgeen wat de hulde het meest verdient. Met vijf zijn ze en stuk voor stuk hebben ze me weten beroeren dit seizoen. Was het nu met zijn haarkralen, haar snoezig snoetje, haar tonic of was het gin, zijn briljante bril of haar groot hart? Hoe gelukkig mag ik me prijzen met zulk een team waarin ik verzeilde dit seizoen? Ze schenken ons het hoogst haalbare, de bovenste plank en dat is precies waar mensen met zulk een klasse thuishoren.

Nog een laatste triomfronde volgende week vooraleer het doek zich sluit en ik met tonnen nostalgie zal mijmeren over de derde liga C en de prachtige kampioen die ze baarde dit seizoen.

Log in om een uitwisselingsformulier te maken...