Jeugdtornooien

Vanaf nu hebben we voor zowel Dijlevallei als Blauwput een gezamenlijke manier om te kunnen inschrijven voor tornooien via deze website:

Jeugdtornooi gezamenlijke inschrijfmodule

Zo houden de trainers van beide clubs een overzicht over de inschrijvingen en kunnen ze de keuze van dubbelpartners beter afstemmen.

Vanwege GDPR is het noodzakelijk om in deze module in te loggen. Om je lidnummer te kennen zoek je die op aan de hand van de naam, voornaam en geboortedatum. Je kan vervolgens je paswoord resetten met het lidnummer.

We raden onze spelers aan om deel te nemen aan tornooien voor de jeugd. Dit bevordert de technische, tactische en emotionele vooruitgang van een speler, het is een leuk team event en het zorgt er ook voor dat een speler zich meer focust op training.

VVBBC tornooi = bedoeld als instaptornooi voor beginnende badmintonspelers.

Begin je regelmatig bij de laatste vier te zijn op een VVBBCtornooi dan wordt VVBBC een beetje te makkelijk voor je en kan je beter ook al eens deelnemen aan een Jeugdtornooi. We weten ook wel dat winnen plezant is en we gunnen je dat ook als speler maar wil je beter worden moet je ook kunnen verliezen want enkel zo wordt je een betere speler.

De VVBBC tornooien hebben ook een vast stramien:

  • de -9 en -11 jarigen en -13 jarigen spelen in de voormiddag (ongeveer 9-13 uur)
  • de -15 en -17 jarigen in de namiddag (ongeveer 13-18 uur).

De organisator kan hier wel van afwijken omwille van organisatorische redenen. Als badmintonner is het ook de bedoeling op deze tornooien om veel te spelen. Winnen hoort er bij, is fijn en is leuk maar primeert niet.

Jeugdtornooi = bedoeld voor de sterkere badmintonspelers uit de competitieve groepen.
  • De gewone Jeugdtornooien zijn bedoeld voor de jongeren die de VVBBC ontgroeid zijn en dus al wat tornooi- en badmintonervaring hebben. De jeugdtornooien duren in principe een ganse dag wat het grote verschil is met de VVBBC tornooien. Je moet dus ook regelmatig geduld oefenen alvorens je kan spelen. De reglementen zijn strikter en er is een scheidsrechter aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Er zijn daarnaast nog Nationaal georganiseerde tornooien:

  • De bronzen jeugdtornooien zijn opnieuw een stapje hoger en dus bedoeld voor de ervaren jeugdspeler. De tegenstrevers worden sterker, de wedstrijden moeilijker.
  • De zilveren jeugdtornooien zijn de jeugdtornooien bedoeld voor de beste jeugdspelers. Eén duidelijke afspraak: vraag je trainer bij twijfel of een tornooi wel geschikt is voor je alvorens in te schrijven.