Steun Kom op tegen Kanker

De 35-jarige Geert Provoost uit Kortrijk-Dutsel is afgelopen week vertrokken op een geweldig fietsavontuur naar Griekenland. De man is pas hersteld van een zware darmkanker en wil met de tocht van zo'n 4.000 km de zwartste pagina uit zijn leven voorgoed achter zich laten.

KENNY HENNENS, foto: BAERT MARC, copyright: HLN.BE

Toen Geert twee jaar geleden te horen kreeg dat hij derdegraads darmkanker had, begon er voor hem een lange lijdensweg. Meer dan een jaar was hij volledig buiten strijd en sleurde hij zichzelf van de ene chemobehandeling naar de andere operatie. "De bestralingen waren enorm zwaar, maar de complicaties waren nog het ergste van allemaal. Ik was in één klap bijna 20 kg verloren en ik heb heel lang een stoma moeten dragen", getuigt Geert. "Het was de meest donkere periode uit mijn leven en omdat ik dat hoofdstuk volledig uit mijn leven wil bannen, kwam ik op het idee om het avontuur op te zoeken en alleen naar Thessaloniki in Griekenland te fietsen."

Geen enkele voorbereiding

Geert vertrok afgelopen week vanuit zijn woonplaats in Kortijk-Dutsel en zal de komende vier weken alles op zich laten afkomen. "Ik zie het als een therapie om mijn hoofd leeg te maken, want eigenlijk ben ik vertrokken zonder fysieke voorbereiding en ik heb ook geen enkele route uitgestippeld met ene gps", aldus Geert. "Hoewel ik nog altijd niet genezen ben verklaard, zal ik mezelf wel niet teveel druk opleggen. Op aanraden van de dokters. Ik zie onderweg wel hoe ik er geraak en waar ik eventueel een dagje stop voor wat rust, een wandeling door de bergen of een bezoek aan een stad. Het wordt in ieder geval niet de kortst mogelijke route of de route van de minste weerstand. Er zal ook heel wat geklommen moeten worden, al wordt het zeker geen race. Ik wil kunnen blijven genieten van de prachtige bergen en natuur."

Geert hoopt om binnen vier weken in Thessaloniki aan te komen en van daaruit wil hij samen met zijn echtgenote Lize de top van de mythische berg Olympus bereiken. "Dat moet vooral een symbolische overwinning worden", besluit Geert. "Al wil ik hiermee ook mijn lotgenoten een hart onder de riem steken. Daarom zou ik minstens een euro per gefietste kilometer willen inzamelen."

Wil je Geert en de strijd tegen kanker steunen, dan kan dit door een gift te storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE14 7331 9999 9983 of 733-1999999-83 met vermelding van "GIFT" en de code 170135822 (vanaf 40 euro per jaar is zo'n gift fiscaal aftrekbaar).

Volg Geert hier...

Lees dit artikel ook op HLN.be