PK Jeugd-Veteranen 2015

Op 3 en 4 mei 2015 vond in Tienen het Provinciaal Kampioenschap Jeugd-Senioren en rolstoelbadminton plaats. Onze club werd vertegenwoordigt door jeugdspelers Cedric De Leeuw, Ward Peeters, Thomas Jaques, Lander De jong, Arne Jonckheere Luca Vandeput en Kira Destoop. Bij de veteranen waren Frank Vansina, Benny Boeykens, Ivo Boeykens en Stefaan Destoop onze afgevaardigden.

Bij de jeugd was het al snel duidelijk dat we goede prestaties gingen neerzetten:

Kira Destoop won samen met Gilles Leribaux het gemengd dubbel U11, maar daar bleef het niet bij. Hiernaast was ze nog finaliste in het enkel en strandde ze op een derde plaats in het dubbel samen met haar vaste dubbelpartner Kamille Tielemans.

Cedric De Leeuw moest in enkel het onderspit delven tegen de uiteindelijke winnaar, maar maakte dit dubbel en dik goed door de halve finale te behalen in het dubbelspel U13 in een onderonsje met onze andere Dijlevalleiers. Hier haalde hij met 21-14 en 21-13 van Lander De Jong en Senne Jonckheere, die hun eerste dubbelwedstrijd met glans gewonnen hadden.

Luca was in mix het tweede reekshoofd, waar hij zijn eerste wedstrijd in 3 sets verloor. In enkel won hij nogal makkelijk zijn poule en stootte hij door naar de knock-out ronde, waar hij in de eerste ronde het moest afleggen tegen het derde reekshoofd. In dubbel nam hij het samen met Arne in zijn poule op tegen een ex-dijlevalleier en hier moesten ze na een gewonnen wedstrijd de duimen voor leggen en konden ze zo net niet de knock-out fase bereiken.

Ward Peeters nam deel in 2 disciplines (Enkel en Mix). Ward bereikte op zijn dode gemak de enkel finale U15 en mocht het daarin onderling met Thomas Jaques uitmaken wie zich provinciaal kampioen mocht kronen. Na een fel bevochte driesetter moest Ward zijn meerdere erkennen in Thomas. In mix was hij samen met Noah Stuyck in de halve finale juist niet sterk genoeg om revanche te nemen op Thomas Jaques.

Onze laatste jeugdspeler die we aan het werk gezien hadden was Thomas Jaques. In enkel overklaste hij iedereen en in de finale werd er een onderonsje met Ward winnend afgesloten na een spannende driesetter. In dubbel was hij samen met Niels Diddens het eerste reekshoofd en hij dit tot een goed eind gebracht. Al 2 keer provinciaal kampioen, maar daar bleef het niet bij. Thomas was in form en deed er nog een derde provinciale titel bij. Samen met Jelinka Van Damme schreef hij de mix ook nog op zijn naam en zo kan hij met een grote glimlach terugkijken naar dit weekend.

Ik wil al onze jeugdspelers een dikke proficiat wensen met hun verwezenlijkingen. Het doet deugd om als trainer zo’n resultaten te zien.

Nog een vermelding: Zowel Kira als haar vader zijn provinciaal kampioen geworden. Stefaan Destoop was samen met Ivo Boeykens de sterkste in het Heren dubbel bij de veteranen. Hier wonnen ze van Benny Boeykens en Frank Vansina. Proficiat!